De theaterschool waar je zelf je lesprogramma samen kunt stellen

Het NJMT is een gerenomeerde theaterschool in Amsterdam die zich richt op het opleiden van jongeren en jong volwassenen van 4 tot 23 jaar in verschillende theaterdisciplines. Het NJMT is een musicalschool voor iedereen en een kweekvijver voor nieuw theater- en musicaltalent. 

Ook is het NJMT producent van theatervoorstellingen voor en door kinderen en gaan we op een nationale tournee.

theater en dans afdelingen

Bij het NJMT kun je algemene dans - en theaterlessen volgen. Je kunt je ook inschrijven voor allerlei specialisatie lessen. Op die manier kun je een eigen vakkenpakket samenstellen en lessen volgen die jij leuk vindt of waar je beter in wilt worden. Binnen de theater- en dansafdeling van het NJMT wordt gewerkt met drie klassen: de oriëntatieklassen, de doorstroomklassen en de academie. 

Oriëntatieklassen

Het sleutelwoord van de oriëntatieklassen  is plezier. Op een speelse wijze, zonder te veel druk, maak je bij de theaterafdeling kennis met de basispijlers van het musicalvak of bij de dansafdeling met verschillende danstechnieken en stijlen. Er ligt nadruk op het sociale aspect van samen theater maken en vrienden voor het leven maken binnen je klas.

Doorstroomklassen

De doorstroomklas is er bij de dansafdeling voor leerlingen die op een hoger niveau dansles willen en/of door willen stromen naar de academieklas met als doel ooit zelf op de planken te willen staan. In deze klas worden op een serieuze manier de basistechnieken en stijlen beoefend. 
Voor de theaterafdeling is het doel hetzelfde: doorstromen naar de academie of een niet-uitvoerende vakopleiding. Hier worden op een serieuze manier de nodige acteer- en zangtechniek aangeleerd. In deze lessen wordt er hard gewerkt en zullen we altijd eerlijk zijn over je voortgang. Er wordt van je verwacht dat je niet alleen komt voor het sociale aspect, maar ook omdat je je oprecht wilt door ontwikkelen. 

Academie

De academie is bedoeld voor leerlingen die ofwel echt het uitvoerende vak in willen, die zichzelf willen klaarstomen voor audities en/of producties, ofwel leerlingen die op het hoogste niveau les willen. Voor de academie houden we audities in alle doorstroom lessen. Leerlingen van buitenaf kunnen zich hier ook voor aanmelden. Op het moment dat je wordt toegelaten, doen we er alles aan om je voor te bereiden op audities en vervolgopleidingen door een stappenplan te maken over hoe je je weg naar het vak zo goed mogelijk kunt aanpakken. We verwachten daarvoor terug dat je altijd aanwezig bent en je al onze adviezen serieus neemt. 

De TheaterCompany

De TheaterCompany is een nieuw initiatief van het NJMT. De TheaterCompany maakt nieuw musicalrepertoire, waarin met krachtige, diepgaande in-your-face kwaliteitsvoorstellingen de schoonheid en diepgang van het musicalgenre worden getoond.
De TheaterCompany is de plek waar de kinderen van het NJMT, samen met (professionele) acteurs van buiten, zich verder ontwikkelen als acteur onder begeleiding van een professionele regisseur en scenograaf en deze ontwikkeling tot uiting laten komen in een voorstelling.

Docenten

Het docententeam van het NJMT bestaat uit vakspecialisten.
Op de website van het NJMT kan je een overzicht vinden met alle docenten.

benieuwd naar een van onze zomerkampen?

dancebootcamp

muziektheaterkamp

vocalmasterclass

TheaterMasterclass

StageCenter

Is onderdeel van Ramaekers Entertainment

KVK: 24480035
BTW nummer: NL002031650B14

Copyright: Ramaekers Entertainment 2021

In samenwerking met TravelOrlando.nl 
en Juvigo.nl

Postadres:
Rijksweg 324
2071CR, Santpoort-Noord 

Telefoon: 023-2052079
Mail: Info@stagecenter.nl