Skip to main content

Wie zijn wij

Het begon allemaal in 2009 met de oprichting van MusicalCamp. Als enige kwaliteits aanbieder in Nederland groeide dit uit tot een gespecialiseerd bedrijf in theaterzomerkampen. Vanaf 2013 kwamen hier kleinschalige producties in o.a. het voormalige M-lab en theaterreizen naar o.a. Londen bij. Zo werd MusicalCamp langzaam KampVakanties.

Het onderscheid van onze zomerkampen zit met name in de filosofie. Daar waar anderen proberen in een week een productie uit de grond te stampen, doen wij dit niet. Als professionals zes weken nodig hebben voor een kwalitatief goed stuk, hoe kan je dan van amateurs of professionals in opleiding verwachten dat ze dit in één week doen? Volgens ons ga je dan voorbij aan het leerproces. Daarnaast krijgt niet elk kind een gelijk aandeel terwijl iedereen een zelfde bijdrage betaald. 

Door ons docententeam samen te stellen met mensen uit de theaterwereld die daadwerkelijk ervaring hebben op het hoogste niveau als docent en niet enkel als acteur, krijg je hoogwaardige lessen. Onze docenten dagen leerlingen altijd uit net dat stapje verder te komen. Overdag krijg je dus les volgens een schema dat niet veel anders is dan op de grote conservatoria of dansacademies. Voor sommige zomerkampen zoals Muziektheaterkamp of VocalMasterclass moet je zelfs auditie doen.   

StageCenter.nl is in 2019 voortgekomen uit KampVakanties zomerkampen. Na tien jaar specialisatie in theaterzomerkampen, lessen en reizen, voegden wij ons samen met het NJMT. Het Nederlands Jeugd Musical Theater. 

Het NJMT is een grote theaterschool in Amsterdam dat als enige theaterschool van Nederland, jaarlijks een landelijk theatertournee produceert.  

Door de samenvoeging hebben wij het meest uitgebreide aanbod van heel Nederland als het aankomt op theaterlessen. Zowel voor kinderen als volwassenen. 

Zo kan je het hele jaar door in onze studio in Amsterdam les krijgen in verschillende vakken die je deels zelf samen kunt stellen. In de zomer kan je met ons mee op kamp en in de meivakantie reizen we af naar Londen om voorstellingen te bezoeken.

Als dat nog niet genoeg is, kan je daarnaast auditie doen voor onze jaarlijkse theatertournee. In het verleden waren dit titels als ‘Oorlogswinter’, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Koning van Katoren’.

De plek waar jij je kan ontplooien, op het podium, in de les of tijdens je vakantie. Dat is StageCenter! 

Amber Flach

Voor haar overstap naar StageCenter begon Amber haar carrière in het onderwijs. Na een aantal jaar hierin werkzaam te zijn geweest, bleef de liefde voor werken met jong talent bestaan.
Bij StageCenter is ze eindverantwoordelijke voor de gehele crew en organisatie van de StageCenter zomerkampen.
Naast deze taak geeft ze productioneel ondersteuning bij alle voorstellingen van het Nationaal Jeugd Musical Theater in Amsterdam.
Bij Jeugdtheaterschool Mamagaai is Amber coördinator van de school. Ze denkt o.a. mee over de ontwikkeling van het onderwijs, kent alle belangrijke cijfers en is verantwoordelijk voor de klassenindelingen en administratie van school.
Naast haar reguliere werk gaat Amber een paar keer per jaar mee als reisleider met de pretparkreizen van TravelOrlando.

Britt van Schie

Nadat Britt in 2017 afstudeerde aan de opleiding Muziektheater aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam, is zij werkzaam als uitvoerend zangeres, theatermaker en docent. Ze werkte op de cruiseschepen van Tui Cruises als solist, deed mee aan het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2021 met haar eigen programma ‘Ik, Jij, Wij’ en ze was te zien in Urinetown de Musical.
Daarnaast geeft Britt met heel veel plezier les bij Zangstudio Den Haag, Theatergroep Spot en het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Naast haar werkzaamheden als docent, doorliep Britt alle stappen binnen Stagecenter. Ze ging jarenlang mee als deelnemer op de zomerkampen, tijdens haar studie werkte ze als crewlid. Na haar studie ging ze aan de slag als docent. Inmiddels is zij werkzaam als Uitvoerend Producent binnen Stagecenter.

Britt geniet ervan om jonge talenten te zien stralen en genieten. Nadat ze zelf haar plek vond op het podium, vindt ze het heel bijzonder dat zij nu deze plek mag creëren voor de talenten van de toekomst.